Сайт працює в тестовому режимі. Помітили помилку - пишіть нам на пошту online@dovzhenkocentre.org

Цей контент заборонений для перегляду у наступних країнах:

Україна, Болгарія

Фучжоу

КВИТОК - 85,00 

Рік

1993

Країна

Україна

Студія

Кіностудія ім. О. Довженка

Хронометраж

91

Потужний вітер закидає юнака Ореста, сина українського емігранта, назад в українське село і розлучає його з коханою. Утім хоробрий Орест, потрапивши до мережива дивовижних подій, має намір возз’єднатися зі своєю любов’ю.

Події “Фучжоу” розгортаються на початку ХХ століття, хоча часові і просторові координати тут доволі умовні. Серед локацій фільму трапляються і придніпровські поселення, і узбережжя Флориди, і Бермудський трикутник. Сам фільм складається з двох частин. У першій, “українській”, Михайло Іллєнко намагається об’єднати український фольклор і демонологію з фантастичними елементами та іронією. Друга частина, яку можна було б назвати “американською”, є пародією на популярні жанри — спагеті-вестерни і пригодницькі фільми.

Як і в магічному реалізмі, у фільмі Михайла Іллєнка розмиваються межі сну і реальності. Наповнений іронією, легендам, байками і анекдотами фільм контрастує з українським поетичним кіно і водночас лишається відданим його традиціями.

Категорія

Ігрове

Мова

Українська

Субтитри

Англійські

Режисер

Михайло Іллєнко

Оператор

Богдан Вержбицький

У ролях

Тарас Денисенко, Іванна Іллєнко, Валентин Троцюк, Богдан Ступка, Дар'я Рашеєва, Наталя Розкокоха, Богдан Бенюк, Галина Сулима, Олексій Горбунов

Рекомендовані фільми

Пошук